Contact

Monument Indië Nederland
Olympiaplein, 1077 CJ Amsterdam
Nederland

Wilt u naar de herdenking komen? Aanmelden is niet nodig. Iedereen is welkom, mits ze met respect omgaan met de andere bezoekers, het monument en de herdenking.

De Dekoloniale Indonesië Nederland Herdenking wil ruimte maken voor (maatschappelijk) dialoog, verbinding en heling. Dat is de reden dat er ieder jaar uit de verschillende diaspora sprekers, artiesten en muzikanten worden uitgenodigd. Zij zijn vrij om te vertellen wat zij willen vertellen. Deze herdenking uit zich nadrukkelijk als niet “volledig afgedekoloniseerd”. Dekoloniseren is namelijk een voortdurend proces dat nooit volledig is afgerond. De herdenking is dus elk jaar weer verschillend. Deze herdenking, de organisator en het monument leren nog elke dag, en worden elke dag dekolonialer. Heeft u dus – in het kader hiervan, of betreffende iets anders – tips, vragen of opmerkingen? Neemt u dan alstublieft vooral contact op met initiatiefnemer en organisator Benjamin Caton: dekolonialeherdenking@gmail.com, of stuur een DM naar @benjamin.caton

Pers

Bent u van de pers, wilt u beeldmateriaal schieten of wilt u een interview met de initiatiefnemer, organisatie of de vrijwilligers? Meld u zich dan alstublieft voor u naar de herdenking komt – hoe eerder hoe beter. Na 16:30 op 16 augustus geven wij geen interviews meer om de rust voor de aanwezigen te kunnen garanderen. Tijdens het evenement verzoeken wij met klem de rust en emoties van de bezoekers, sprekers en herdenking te respecteren. Na afloop van het evenement zijn wij weer aanspreekbaar.

Bereikbaarheid

De Dekoloniale Herdenking vindt plaats op 16 augustus om 20:00 (inloop vanaf 19:30) bij het Monument Indië-Nederland op het Olympiaplein. Deze is te bereiken met tram 2, 24 en bus 15. Het Haarlemmermeerstation is 8 minuten lopen van het monument. Betaald parkeren (€4,50 per uur) kan in de buurt waar genoeg parkeergelegenheid is.

Weersomstandigheden

De weersverwachting ziet er gelukkig positief, zonnig en warm uit! Wij raden aan om toch voor de zekerheid een paraplu mee te nemen.

Scroll to top