Contact

Monument Indië Nederland
Olympiaplein, 1077 CJ Amsterdam
Nederland

Wilt u naar de herdenking komen? Aanmelden is niet nodig. Iedereen is welkom, mits ze met respect omgaan met de andere bezoekers, het monument en de herdenking.

De Dekoloniale Indonesië Nederland Herdenking wil ruimte maken voor (een maatschappelijke) dialoog, verbinding en heling. Dat is de reden dat er ieder jaar uit de verschillende diaspora sprekers, artiesten en muzikanten worden uitgenodigd. Zij leiden samen met de initiatiefnemer het publiek door het complexe verleden heen. De kunstenaars en performers zijn vrij om te vertellen wat zij willen vertellen.  Wij zijn van mening dat dekoloniseren een voortdurend proces is en dat maakt de herdenking elk jaar weer verschillend. Deze herdenking, de organisatie en de performers leren nog elke dag. De herdenking is dus elk jaar weer verschillend. Heeft u dus – in het kader hiervan, of betreffende iets anders – tips, vragen of opmerkingen? Neemt u dan alstublieft vooral contact op met initiatiefnemer en organisator Benjamin Caton: dekolonialeherdenking@gmail.com, of stuur een DM naar @benjamin.caton

Bestuur in oprichting

Wij zijn een stichting in oprichting. Op dit moment liggen de concept statuten bij de notaris. Daarna zal voor de Stichting de ANBI status worden aangevraagd. 

Het beoogd bestuur bestaat uit:

Sylvia Dornseiffer – Voorzitter
Sylvia Dornseiffer (Jakarta 1954) voormalig directeur Fonds voor de Letteren en Amsterdams Fonds voor de Kunst. Tegenwoordig voorzitter cultuurfondsen gemeente ’s- Hertogenbosch en van de ketentafel Letteren van Platform Arbeidsmarkt Culturele en Creatieve toekomst (ACCT).

Dido Michielsen – Secretaris
Dido Michielsen (Amersfoort 1957) is schrijfster van de historische romans Lichter dan ik en Engel en kinnari/Zoeken naar Isah. Beide boeken spelen zich af in de voormalige kolonie Nederlands-Indië. Voor Lichter dan ik ontving zij de Boekhandelsprijs 2020. In 2024 houdt Michielsen de 4 mei voordracht in de Nieuwe Kerk. In 2025 verschijnt een boek over haar vader die KNIL-militair was en in 2027 het laatste deel van haar historische vrouwentrilogie.

Sanne Pisters – Penningmeester
Sanne Pisters (Roermond, 1987) is beleidsmedewerker bij de Sociaal Economische Raad – SER Diversiteit in Bedrijf. Met twaalf jaar werkervaring bij ABN AMRO en een opleidingsachtergrond in Management Studies, adviseert ze bedrijven over een divers personeelsbestand en een inclusieve bedrijfsvoering.

 

Pers

Bent u van de pers, wilt u beeldmateriaal schieten of wilt u een interview met de initiatiefnemer, organisatie of de vrijwilligers? Meld u zich dan alstublieft voor u naar de herdenking komt – hoe eerder hoe beter. Na 16:30 op 16 augustus geven wij geen interviews meer om de rust voor de aanwezigen te kunnen garanderen. Tijdens het evenement verzoeken wij met klem de rust en emoties van de bezoekers, sprekers en herdenking te respecteren. Na afloop van het evenement zijn wij weer aanspreekbaar.

Bereikbaarheid

De Dekoloniale Herdenking vindt plaats op 16 augustus om 20:00 (inloop vanaf 19:30) bij het Monument Indië-Nederland op het Olympiaplein. Deze is te bereiken met tram 2, 24 en bus 15. Het Haarlemmermeerstation is 8 minuten lopen van het monument. Betaald parkeren (€4,50 per uur) kan in de buurt waar genoeg parkeergelegenheid is.

Weersomstandigheden

De weersverwachting ziet er gelukkig positief, zonnig en warm uit! Wij raden aan om toch voor de zekerheid een paraplu mee te nemen.

Scroll to top